Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
09.11.2021

Незаконне виділення землі на Кіровоградщині вартістю майже 1 млн грн - повідомлено про підозру голові ОТГ та її спільникам

                 

За процесуального керівництва Олександрійської окружної прокуратури Кіровоградської області повідомлено про підозру голові ОТГ, депутату сільської ради та землевпоряднику за фактом зловживання службовим становищем та службового підроблення, що спричинило збитки у майже 1 млн грн (ч. 2 ст. 364, ч.2 ст.366 КК України).

За даними слідства, діючи за попередньою змовою та зловживаючи службовим становищем, підозрювані за підробленими документами передали у власність громадянам шість земельних ділянок загальною площею 12 га без проведення засідань сесій сільської ради.

У подальшому, після набуття цими громадянами права власності на земельні ділянки вони були передані у користування (оренду) юридичній особі, керівником якої є чоловік голови ОТГ.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Олександрійського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Кіровоградській області, за оперативного супроводу Управління СБУ в Кіровоградській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 За матеріалами Кіровоградської обласної прокуратури

кількість переглядів: 446