Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
11.11.2021

Незаконне позбавлення волі і вимагання - на Полтавщині викрито групу на чолі з «кримінальним авторитетом»

                  

За процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури викрито 5 учасників злочинної групи на чолі з «кримінальним авторитетом». Наразі їм повідомлено про підозру у незаконному позбавленні волі людини, вимаганні і незаконному заволодінні транспортним засобом, за попередньою змовою (ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 189, ч. 2 ст. 289 КК України). Окрім цього, організатору групи інкриміновано умисне поширення в суспільстві злочинного впливу (ч. 1 ст. 255-1 КК України). 

За даними слідства, у жовтні 2021 року у м. Хорол між власником кафе і місцевим жителем виник конфлікт, після якого власник закладу звернувся до знайомого «кримінального авторитета» за допомогою в його вирішенні. Наступного дня учасники злочинної групи зустрілися з потерпілим у визначеному  місці, побили його, силоміць заштовхнули в автомобіль і повезли додому, де примусили віддати 8 тис дол США, а також заволоділи транспортним засобом. 

На даний час вирішується питання про обрання учасникам групи запобіжних заходів. 

Слідчі дії тривають. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним управлінням Національної поліції в Полтавській області, оперативний супровід – Управлінням карного розшуку Головного управління Національної поліції в Полтавській області та Управлінням стратегічних розслідувань в Полтавській області ДСР Нацполіції України. 

За матеріалами Полтавської обласної прокуратури

кількість переглядів: 510