Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
11.11.2021

Нелегальне переправлення іноземців через державний кордон – у Києві затримано організатора групи (ФОТО)

              

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва затримано організатора незаконного переправлення іноземців через державний кордон України (ч.2 ст. 332 КК України).

За даними слідства, група осіб з корисливих мотивів здійснювала пошук іноземців, які мали намір без законних підстав отримати документи для незаконного перетину державного кордону України. Вони залучали громадянок України, з якими іноземці укладали фіктивні шлюби. Вказані документи вони у подальшому використовували для незаконного перетину кордону. Вартість цих «послуг» становила 40 тис грн.

У ході проведення контролю за вчиненням злочину після отримання фіктивного свідоцтва про укладання шлюбу та передачі грошових коштів на місці вчинення злочину в порядку ст. 208 КПК України затримано громадянку України,  яка є організатором цієї злочинної діяльності.

Наразі за місцем проживання затриманої проводяться невідкладні слідчі дії. Вирішується питання щодо повідомлення їй про підозру та обрання запобіжного заходу. Встановлюються інші учасники злочинної схеми.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Печерського УП ГУ Нацполіції в м. Києві за оперативного супроводу співробітників Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» ДПС України.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 559