Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
15.11.2021

Зловживання зі збитками майже 37 млн грн – на Київщині затримано колишнього посадовця Держкомзему

      

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього посадовця Держкомзему, який підозрюється у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та службовому підробленні  (ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України).

За даними слідства, у 2012 році ексвиконувач обов’язків начальника управління Держкомзему одного з районів Київської області, не маючи законних підстав, затвердив висновки про відсутність обмежень на використання земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства в межах Хотівської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області.

У результаті таких дій посадовця у приватну власність незаконно вибули землі лісового фонду загальною площею майже 6 га вартістю близько 37 млн грн.

Підозрюваний знаходився у розшуку та був затриманий правоохоронцями.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного управління Національної поліції в Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Київської обласної прокуратури

кількість переглядів: 366