Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
15.11.2021

Масове виготовлення та збут підроблених результатів ПЛР-тестів на COVID-19 – судитимуть киянина (ФОТО)

        

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури міста Києва завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно киянина, який організував схему масового виготовлення та продажу підроблених результатів ПЛР-тестів на COVID-19 (ч.1, ч. 3 ст. 358 КК України).

Розслідуванням встановлено, що громадянин за грошову винагороду налагодив схему підроблення та видачі фальшивих негативних результатів ПЛР-тестів на коронавірус, виданих нібито українськими та закордонними лабораторіями, а також медичних карток про вакцинування від інфекційних хвороб.

Підроблені довідки виготовлялися упродовж доби. Їх вартість сягала від 450 грн до 850 грн, залежно від рівня якості. Довідки з QR-кодом та бланками певних медичних установ оцінювалися дорожче. Ця схема існувала з осені 2020 року. При цьому жодних тестів клієнтам не проводили.

Окрім цього встановлено осіб, які придбали та використали підроблені негативні результати ПЛР-тестів на коронавірус.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 383