Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
15.11.2021

Незаконна видача рецептів на право придбання наркотиків – у Харкові повідомлено про підозру лікарю-психіатру (ФОТО)

                            

За процесуального керівництва Київської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру лікарю-психіатру за фактом незаконної видачі рецептів на право придбання наркотичних засобів (ч. 1, ч. 2 ст. 319 КК України).

За даними слідства, підозрювана, працюючи на посаді лікаря-психіатра у декількох приватних медичних закладах, систематично незаконно видавала рецепти на право придбання наркотичного засобу – метадону. У ході досудового розслідування встановлено майже 500 епізодів незаконної видачі рецептів.

Під час обшуків правоохоронцями виявлено та вилучено близько 1500 медичних карток пацієнтів, печатки, медичну документацію та близько 16 тис рецептів на видачу наркотичних засобів.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Харківським районним управлінням №1 Головного управління Нацполіції в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 392