Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
17.11.2021

Внесення недостовірних даних у систему eHealth про СOVID вакцинацію – викрито лікарку столичної поліклініки

            

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва викрито схему внесення недостовірних даних до електронної системи eHealth та виготовлення підроблених свідоцтв про вакцинацію від COVID-19 (ч. 3 ст. 362, ч. 3 ст. 358 КК України).

За даними слідства, лікар однієї із районних поліклінік Дарницького району столиці, діючи у змові з іншими особами, вносила недостовірні дані до системи охорони здоров’я та в подальшому виготовляла підроблені свідоцтва про вакцинацію. Такі послуги надавалися за грошову винагороду у сумі 4000 грн, а пошук клієнтів здійснювався із застосуванням анонімного каналу в «Telegram».

Під час обшуків за місцями роботи та проживання фігурантів виявлено і вилучено докази їх незаконної діяльності.

Наразі  вирішується питання щодо повідомлення учасникам схеми про підозру. Також встановлюється коло осіб, які скористалися незаконними послугами.  

Досудове розслідування здійснюється слідчими Дарницького управління поліції ГУ Нацполіції у м. Києві за оперативного супроводу Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За матеріалами  Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 634