Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
25.11.2021

Виготовлення та використання підробленого міжнародного свідоцтва про вакцинацію від COVID-19 – засуджено чоловіка на Донеччині

        

За принципової позиції прокурорів Покровської окружної прокуратури Мар’їнським районним судом засуджено чоловіка за підроблення та використання завідомо підробленого офіційного документу (ч. ч. 1, 4 ст. 358 КК України). Суд призначив йому покарання у вигляді штрафу - 17 850 грн.

Прокурорами у суді доведено, що у жовтні 2021 року мешканець одного із сіл Покровського району знайшов у мережі Інтернет бланк Міжнародного свідоцтва про вакцинацію/ профілактику від коронавірусної хвороби COVID-19. Вписавши у псевдодокумент власні анкетні і паспортні дані, чоловік роздрукував його на кольоровому принтері та власноруч поставив у ньому підпис від імені лікаря.

У подальшому, щоб уникнути карантинних заходів щодо обмеження пересування пасажирів у транспортних засобах міжобласного сполучення без наявності документа про повний курс вакцинації, засуджений використав підроблений документ під час купівлі квитка на автобус сполученням «Курахове-Дніпро».

Під час перевірки пасажирів на наявність сертифікатів невакцинованого власника «свідоцтва» викрито правоохоронцями.

 

За матеріалами Донецької обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 528