Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
25.11.2021

Розтрата майже 700 тис грн – підозрюють посадовця Гостомельської селищної ради (ФОТО)

       

За процесуального керівництва Бучанської окружної прокуратури повідомлено про підозру одному із заступників Гостомельського селищного голови за фактом розтрати коштів місцевого бюджету в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, посадовець Гостомельської селищної ради уклав договір з підрядником  на виконання будівельних робіт об’єкту. При цьому він знав, що реконструкція нежитлового приміщення під Центр первинної медико-санітарної допомоги виконана в повному обсязі та не потребує фінансування з бюджету. У подальшому він підписав акти виконаних робіт. Таким чином з місцевого бюджету безпідставно витрачено майже 700 тис грн.

Правоохоронцями проведено обшуки в приміщенні селищної ради. Вилучено документацію, яка підтверджує протиправну діяльність.

Викрито посадовця прокурорами спільно зі співробітниками відділу протидії кіберзлочинам в Київській області Департаменту кіберполіції Нацполіції України та Бучанського РВ Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Досудове розслідування триває. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Київської обласної прокуратури

кількість переглядів: 559