Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
26.11.2021

Комп’ютерні ігри замість освітніх процесів – прокуратура повернула приміщення закладу позашкільної освіти

       

За втручання Броварської окружної прокуратури закладу позашкільної освіти у смт. Баришівка повернуто приміщення загальною площею майже 200 кв м вартістю понад 800 тис грн.

Ювенальні прокурори встановили, що посадові особи відділу освіти Баришівської районної державної адміністрації надали підприємцю в оренду приміщення закладу освіти для надання платних послуг – комп’ютерних ігор.

Це суперечить вимогам законодавства про використання майна закладів освіти виключно для потреб навчально-виховного процесу та за освітнім призначенням і порушує права дітей.

Реагуючи на порушення прокуратура звернулася до Господарського суду Київської області з позовною заявою про звільнення приміщення та повернення майна навчального закладу відділу освіти Баришівської РДА. Судом позов задоволено у повному обсязі.

Підприємець понад 3 роки не виконував рішення суду, відповідно заклад позашкільної освіти не мав можливості використовувати приміщення за призначенням. Наразі прокурорами забезпечено реальне виконання судового рішення та звільнення приміщення.

За матеріалами Київської обласної прокуратури

кількість переглядів: 609