Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
22.10.2010

У Чернігові відбувся регіональний науково-практичний семінар

актуальні проблеми захисту прав громадян та інтересів держави в судах обговорювали представники Генеральної прокуратури та прокуратур 13 областей України

     Актуальні проблеми захисту прав громадян та інтересів держави в судах обговорювали представники Генеральної прокуратури та прокуратур 13 областей України під час науково-практичного семінару, який відбувся 14-15 жовтня у Чернігові на базі прокуратури області.
    Представницька діяльність прокуратури у суді – конституційна функція прокуратури України. Сьогодні реальне поновлення прав громадян і інтересів держави забезпечується у правовому полі на підставі судових рішень за позовами і заявами прокурора. Тому роль прокуратури у захисті інтересів держави і прав людини – є ключовою, – відзначили учасники семінару.
     Під час семінару в Чернігові представники Генеральною прокуратури та прокуратур з різних регіонів України поділилися своїми практичними напрацюваннями щодо представницької діяльності у судах. Цікавими прикладами проведеної роботи по стягненню загальнообов’язкових платежів до бюджету поділилися представники прокуратури Дніпропетровської області. Про особливості правозастосовчої практики з питань оподаткування розповіли представники Донецької облпрокуратури.
     Фахівці центрального апарату Генеральної прокуратури відзначили позитивний досвід прокуратури Чернігівської області з нагляду за додержанням земельного законодавства. Зокрема упродовж 2010 року було заявлено 156 позовів у сфері земельних відносин. На сьогодні половину з них вже задоволено. Повернуто державі з незаконного володіння понад 58 га земельних угідь, визнано недійсними 20 рішень про надання землі, відшкодовано майже 700 тисяч гривень збитків, заподіяних державі.
     Президент України поставив завдання перед органами прокуратури сконцентрувати роботу на посиленні нагляду за додержанням законодавства щодо наповнення державного бюджету, державного пенсійного фонду і фонду соціального страхування, відстоюванні прав людей та інтересів держави при відшкодуванні збитків, завданих злочинами, додержанням законодавства при вирішенні земельних спорів.
     Виконання цих вимог не можливе без глибоких юридичних знань, своєчасного їх практичного застосування, обміну досвідом в організації перевірок. Тому такі науково-методичні заходи дуже важливі для удосконалення фахової підготовки прокурорів.


Прес-служба Генеральної прокуратури України
кількість переглядів: 75051