Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
12.11.2010

Прокуратурою Черкаської області постійно приділяється увага захисту інтересів держави у сфері земельних відносин

  

      Прокуратурою Черкаської області постійно приділяється увага захисту інтересів держави у сфері земельних відносин.
     Так, проведеною перевіркою встановлено, що у червні 2009 року між Чорнобаївською районною державною адміністрацією та фізичною особою укладено договір оренди земельної ділянки в адміністративних межах Мельниківської сільської ради Чорнобаївського району Черкаської області, острів «Самовиця», загальною площею понад 0,3 га строком на 49 років для сінокосіння. Однак, як з’ясувалося, на території острова, який знаходиться в акваторії Кременчуцького водосховища, розташовано 6 дерев’яних будинків, що, відповідно до ст. 61 Земельного кодексу України та ст. 89 Водного кодексу України є порушенням, оскільки будівництво будь-яких споруд на островах забороняється.
     На усунення виявлених порушень, прокурором Чорнобаївського району у серпні 2010 року направлено позовну заяву до Чорнобаївського районного суду до вказаної фізичної особи про розірвання договору оренди землі, звільнення земельної ділянки та знесення самовільно побудованих будівель.
     Рішенням Чорнобаївського районного суду від 4 листопада 2010 року позов прокурора задоволено в повному обсязі, договір оренди розірвано. Вказану фізичну особу зобов’язано знести самовільно побудовані на земельній ділянці споруди, звільнити її та повернути державі.
      У задоволенні зустрічного позову до прокурора Чорнобаївського району про визнання права користування земельною ділянкою орендатору відмовлено.

Прес-служба Генеральної прокуратури України
кількість переглядів: 74866