Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
15.11.2010

У Чернігові відбувся навчальний семінар для прокурорів, організований в рамках спільної Програми Ради Європи і Європейської комісії

«Боротьба з проявами жорстокого поводження і безкарністю»

     11 листопада 2010 року у Чернігові відбувся навчальний семінар для прокурорів, організований Генеральною прокуратурою України в рамках спільної Програми Ради Європи і Європейської комісії «Боротьба з проявами жорстокого поводження і безкарністю».
     Під час семінару учасники обговорили актуальні проблеми застосування Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод в Україні, а саме статтю 3 Конвенції «Заборона катування», зокрема, особливості розслідування справ про жорстоке поводження представників правоохоронних органів, гарантії захисту громадян з огляду на практику Європейського суду з прав людини.
     Як зазначили учасники заходу, узгоджені дії усіх правоохоронних відомств щодо послідовного запровадження політики нетерпимості до порушень прав людини були і залишаються головною передумовою подолання жорстокого поводження з людьми.
      Учасники семінару мали можливість ознайомитися з відповідною практикою Європейського суду з прав людини щодо України та інших держав.
     В роботі семінару взяли участь представники Генеральної прокуратури, працівники апарату прокуратури Чернігівської області, слідчі прокуратур, міські, районні, міжрайонні прокурори.


Прес-служба Генеральної прокуратури України
кількість переглядів: 76169