Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
11.10.2005
Прокуратура Миколаївської області на захист берега Бузького лиману порушила кримінальну справу
         Прокуратура області порушила кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем і службового підроблення посадовими особами Миколаївського міського управління земельних ресурсів за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.
         Як встановлено перевіркою, вказаним управлінням незаконно виділено ТОВ „Юг-Марин” земельну ділянку площею близько 7 тис.кв.м  як землю підприємств, поточного будівництва та морського транспорту яка за своїм фактичним розташуванням знаходиться у межах стометрової зони вздовж берега Бузького лиману і відповідно до ст. ст. 58, 60 Земельного кодексу України законодавчо віднесена до прибережної захисної смуги земель водного фонду, тобто не може передаватися у приватну власність.
         Незважаючи на це, посадові особи Миколаївського міського управління земельних ресурсів внесли до умов відведення неправдиву інформацію щодо визначення цільового використання земельної ділянки, що потягло тяжкі наслідки - вибуття з комунальної власності.
         За розрахунками фахівців нормативна грошова оцінка вищевказаної земельної ділянки становить майже півмільйона гривень.
 
 

кількість переглядів: 1058