Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
20.01.2006
Прокуратура Кіровоградської області бореться з розкрадачами коштів держбюджету
Прокуратурою Кіровоградської області проведено перевірку законності використання бюджетних коштів, спрямованих на здійснення фінансової підтримки підприємств агропромислового комплексу, у ході якої виявлено ряд грубих порушень, у тому числі й кримінально-карані діяння.
Так упродовж двох останніх років за сфальсифікованими даними  сільських рад щодо вирощеної громадянами великої рогатої худоби управлінням сільського господарства та продовольства Долинської районної державної адміністрації з державного бюджету виплачено понад півмільйона гривень дотації. За цим фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 5 статті 191 (привласнення  коштів в особливо великому розмірі) Кримінального кодексу України.        
В Олександрійському районі службовими особами СФГ „Маєток”) отримано  з бюджету 100 тис. грн. на відшкодування втрат за придбання насіннєвого матеріалу, хоча селекційні роботи фермерським господарством не проведено. Кримінальну справу порушено за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) Кримінального кодексу України.
У цьому ж районі службовці господарства „Лікарівка-2”, підробивши офіційні документи незаконно отримали понад сто тисяч гривень  компенсації сортових надбавок за придбане високорепродуктивне насіння перспективних сортів та гібридів. За цим фактом також порушено кримінальну справу  за ознаками злочинів, передбачених частиною 2 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем) та частиною 2 статті 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.
Перевірки прокуратури області на цьому напрямку тривають.
 
 
 

кількість переглядів: 720