Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
03.05.2006
У сфері паливно-енергетичного комплексу прокуратурою Криму відшкодовано більше 6 мільйонів гривень
         За результатами проведених органами прокуратури Криму перевірок додержання законодавства про електроенергетику в 2006 році державі відшкодовано 6 мільйонів 147 тисяч гривень.
         У ході перевірок органами прокуратури автономії встановлено факти зловживання службовим становищем посадовцями підприємств паливно-енергетичного комплексу, а саме: привласнення грошових коштів, отриманих за комунальні послуги або виконані роботи з монтажу газопровідних ліній; розкрадання майна підприємств ПЕК.
         Порушено кримінальні справи за зловживання при розрахунках за електроенергію. Зокрема, у Джанкойському і Роздольненському районах виявлено факти введення посадовими особами районних електромереж розрахунків за електроенергію в натуральній формі.
         Встановлено також, що всупереч чинному законодавству посадовці Джанкойського РЕМ зобов'язали споживачів укласти договори, відповідно з якими кошти за витрачену електроенергію перераховувалися на рахунок третіх осіб, а не районної електромережі.
         За цими та іншими фактами виявлених порушень законодавства в паливно-енергетичному комплексі органами прокуратури Криму цього року порушено 9 кримінальних справ, внесено понад 40 документів прокурорського реагування для усунення виявлених порушень, за вчинення яких до відповідальності притягнуто 58 посадовців.
 

кількість переглядів: 835