Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
30.05.2006
Лісові ресурси держави захищає прокуратура
Перевірками, проведеними прокуратурою Івано-Франківської області щодо дотримання лісового законодавства встановлено, що тільки за три місяці поточного року самовільно вирубано 1 399  м. куб. лісу, що становить майже 700 тис. грн. збитків для держави.
Найбільше порушень зафіксовано на території Косівського, Надвірнянського, Верховинського, Богородчанського та Долинського районів.
Так на території колишнього військового містечка в с.Лоєва Надвірнянського району прокуратурою виявлено самовільну рубку дерев.  Зловживаючи службовим становищем, посадовці районної державної адміністрації умисно не забезпечили охорону вищеназваного об'єкту, у результаті чого було незаконно зрубано понад 250 дерев цінних порід. Матеріальні збитки оцінюються на суму 180 тис. грн. Природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу.
Службовцями охорони Завійського військового лісгоспу впродовж осені 2005 р. та зими 2006 р. не виявлялися та не припинялися незаконні рубки дерев цінних порід загальним об’ємом 190 м. куб. У цьому випадку матеріальних збитків завдано на суму 85 тис. гривень.     
Також виявлені факти незаконної вирубки лісу в Косівському районі на території Кутського держлісгоспу.  Державі спричинено збитків на суму майже 103 тис. грн. За даним фактом також порушено кримінальну справу.
Основною проблемою, яка призводить до виникнення таких численних фактів, є неналежна охорона лісових ресурсів з боку органів лісової охорони, адже ними не вживається відповідних заходів щодо збереження та відтворення лісових культур,  наголошувалось на розширеній колегії під головуванням прокурора Івано-Франківської області Миколи Гошовського з керівниками правоохоронних та контролюючих органів області.
 

кількість переглядів: 1474