Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
09.11.2006
Прокуратура Кіровоградської області піклується про забезпечення здоров''я дітей
Прокуратурою Кіровоградської області проведено перевірки в органах і установах освіти, охорони здоров’я, у справах сім’ї, молоді та спорту додержання законодавства щодо охорони життя і здоров’я неповнолітніх, за результатами якої  порушено 5 кримінальних справ, внесено понад 100 актів реагування, винесено 36 постанов про дисциплінарне провадження та адміністративні правопорушення. Також прокуратурою області внесено подання голові облдержадміністрації, поінформовано облраду.
Як встановила перевірка незважаючи на те, що у області зростає захворюваність неповнолітніх на ВІЛ-інфекцію та туберкульоз, а під диспансерним наглядом перебувають неповнолітні, що вживають наркотичні, психотропні речовини та алкоголь, досі не налагоджено чіткої взаємодії з органами внутрішніх справ, служби у справах неповнолітніх.
  Неналежно фінансуються лікувальні заклади, в результаті чого хворі змушені оплачувати лікування, в тому числі під виглядом благодійних внесків. За цим фактом порушено кримінальну справу.
Закладами охорони здоров’я на неналежному рівні забезпечується охоплення дітей пільгових категорій санаторно-курортним лікуванням. Водночас в одному з районів області замість таких дітей на підставі недостовірних довідок лікарів, отримали путівки діти керівника справами райдержадміністрації та оперативного працівника внутрішніх справ. За сприяння одного з начальників відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації незаконно видано пільгову путівку до МДЦ „Артек”.
Збитки, спричинені цими незаконними діями за прокурорського втручання відшкодовано.
З огляду на суттєвість виявлених порушень та їх системний характер стан додержання законодавства про охорону життя та здоров’я неповнолітніх обговорено на розширеному засіданні колегії прокуратури Кіровоградської області.
 
 

кількість переглядів: 1441