Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
09.07.2007
Прокуратурою Полтавської області відшкодовано значну суму матеріальних збитків, завданих Управлінню Пенсійного фонду України
         Прокуратурою Полтавської області завершено розслідування у кримінальній справі, порушеній за фактами розкрадання чужого майна шляхом шахрайства в особливо великих розмірах, виготовлення та використання підроблених документів та службової недбалості службовими особами МСЕК № 2 м. Кременчука.
         Як з`ясувалось, працівники зазначеної медико-соціальної експертної комісії, користуючись службовою недбалістю свого керівництва, з метою заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою протягом 1998-2006 років на прохання громадян за грошову винагороду незаконно виготовили більше 390 фіктивних витягів із актів огляду людей та довідок про призначення груп інвалідності. Тобто, пенсія по інвалідності нараховувалась горомадянам, які, згідно із законодавством, не мали на це права. У результаті Управлінню Пенсійного фонду України в Полтавській області було завдано матеріальних збитків на суму 2,5 млн. грн., з яких понад 1 млн. грн. відшкодовано під час слідства.
         Зазначену кримінальну справу направлено до суду для розгляду по суті До кримінальної відповідальності притягнуто 6 осіб.
 
Прес-служба Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 903