Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
16.07.2007
Прокуратурою Харківської області направлено до суду кримінальну справу щодо злочинної організації
Прокуратурою Харківської області затверджено обвинувальний висновок у кримінальній справі за обвинуваченням шести громадян, які, об’єднавшись у злочинну організацію, упродовж 2005 - 2006 років, під виглядом дочірнього підприємства широко розрекламованої компанії-посередника, що пропонувала населенню вигідні умови при купівлі житла, автомобілів, споживчих товарів у кредит та наданні послуг, вчиняли шахрайство на території м. Харкова.
 Основна діяльність цього злочинного угруповання зводилася до масового залучення грошових коштів громадян, яким організатори та керівники, не маючи ліцензії на право здійснення фінансових послуг, обіцяли дешеві кредити на тривалий термін.
Насправді ж довірливих клієнтів включали до так званих груп осіб, які „самофінансуються”, накопичують кошти на придбання товарів, що їм сплачують по черзі на підставі „конкурсу”.
Лише у м. Харкові встановлено 467 епізодів, вчинених членами цієї злочинної організації. Сума матеріальних збитків ошуканих харків’ян перевищує 2,6 млн. грн. При цьому, серед потерпілих – пенсіонери, інваліди, інші малозабезпечені громадяни.
Справу скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Прес-служба Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 842