Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
14.09.2011

Прокуратурою Черкаської області вживаються заходи щодо захисту державного майна, яке перебуває у користуванні Федерації профспілок України

     

     Прокуратурою Черкаської області за результатами проведених перевірок заявлено 4 позовні заяви про визнання за державою в особі Фонду державного майна України права власності на об’єкти нерухомості, розміщені у Черкаській області, що перебувають у незаконній власності ПАТ «Укрпрофтур».
     Так, 10 червня 2011 прокуратурою Черкаської області направлено позов в інтересах Фонду державного майна України до виконавчого комітету Чапаєвської сільської ради, приватного акціонерного товариства «Укрпрофтур», дочірнього підприємства «Черкаситурист» приватного акціонерного товариства «Укрпрофтур» про визнання незаконним та скасування свідоцтва від 17 вересня 2001 про право власності на нежитлові приміщення туристично-оздоровчого комплексу «Придніпровський», виданого Українському ЗАТ по туризму та екскурсіях «Укрпрофтур», та визнання за державою в особі Фонду державного майна України права власності на майновий комплекс дитячого оздоровчого комплексу «Придніпровський», що знаходиться в с. Чапаєвка Золотоніського району Черкаської області.
      Рішенням господарського суду Черкаської області від 15 липня 2011 у вказаній справі позов прокуратури задоволено повністю.
     29 червня 2011 прокуратурою Черкаської області направлено позовну заяву в інтересах Фонду державного майна України до виконавчого комітету Черкаської міської ради, приватного акціонерного товариства «Укрпрофтур», дочірнього підприємства «Черкаситурист» приватного акціонерного товариства «Укрпрофтур» про визнання незаконним рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради «Про оформлення права власності на комплекс будівель по вул. Пацаєва, 13», визнання незаконним та скасування свідоцтва про право власності на комплекс будівель, а саме: гаражі, А-І, Д, Г-І, Г1-І, Ж, Ж1; прохідну, І Б, вбиральню Е, огорожу 1-3, що знаходиться в м. Черкаси по пров. Пацаєва, 13, видане Черкаському обласному дочірньому підприємству Українського акціонерного товариства по туризму та екскурсіях «Укрпрофтур», визнання за державою в особі Фонду державного майна України права власності на вищевказаний комплекс будівель.
       Рішенням господарського суду Черкаської області від 08 липня 2011 року позов прокуратури області задоволено частково. Визнано незаконним рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради «Про оформлення права власності на комплекс будівель по вул. Пацаєва, 13», визнано за державою в особі Фонду державного майна України право власності на комплекс будівель, а саме: гаражі, А-І, Д, Г-І, Г1-І, Ж, Ж1; прохідну, І Б, вбиральню Е, огорожу 1-3, що знаходиться в м. Черкаси по пров. Пацаєва, 13.
      З аналогічних підстав, 29 червня 2011 прокуратурою Черкаської області направлено позовну заяву в інтересах Фонду державного майна України до виконавчого комітету Канівської міської ради, приватного акціонерного товариства «Укрпрофтур» про визнання незаконним п. 2 рішення виконавчого комітету Канівської міської ради «Про оформлення права власності на об’єкти нерухомого майна» та п. 3 вказаного рішення в частині, що стосується доручення Канівському бюро технічної інвентаризації оформити Свідоцтво про право власності на готель «Тарасова гора» в м. Каневі по вул. Шевченка, 96, скасування свідоцтва про право власності на вказаний готель, та визнання за державою в особі Фонду державного майна України права власності на готель «Тарасова гора».
       Рішенням господарського суду Черкаської області від 15 липня 2011 позов прокуратури області задоволено частково. Визнано незаконним п. 2 рішення виконавчого комітету Канівської міської ради «Про оформлення права власності на об’єкти нерухомого майна» та визнано за державою в особі Фонду державного майна України право власності на готель «Тарасова гора», що знаходиться в м. Каневі по вул. Шевченка, 96».
       Прокуратурою Черкаської області направлено позов в інтересах Фонду державного майна України до виконавчого комітету Черкаської міської ради, приватного акціонерного товариства «Укрпрофтур», дочірнього підприємства «Черкаситурист» приватного акціонерного товариства «Укрпрофтур» про визнання незаконним рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради «Про оформлення права власності на туристичний готель на 360 місць по вул. Фрунзе, 29», визнання незаконним та скасування свідоцтва про право власності на туристичний готель, видане Черкаському обласному дочірньому підприємству «Черкаситурист» Українського закритого акціонерного товариства по туризму та екскурсіях «Укрпрофтур», визнання за державою в особі Фонду державного майна України права власності на вказаний туристичний готель.
        Судове засідання призначено на 15 вересня 2011 року.

Прес-служба прокуратури Черкаської області

 

кількість переглядів: 75155