Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 

 

Відкритий конкурс на посади керівників місцевих прокуратур, їх перших заступників та заступників, а також тестування на посади прокурорів цих прокуратур 
завершено у грудні 2015 року.
 
 




Інформація щодо конкурсного відбору на вакантні посади в місцевих прокуратурах доступна за посиланням: https://old.gp.gov.ua/ua/reforms_gp.html?_m=publications&_t=cat&id=116140

 

 

 

2-й етап: Тестування на загальні здібності

Метою тестування загальних здібностей кандидата є виявлення його здатності аналізувати, обробляти та інтерпретувати великі масиви інформації за короткий час, знаходити причинні зв’язки між ними і робити правильні висновки. Перевірка загальних здібностей передбачає визначення рівня логічних, вербальних та математичних здібностей.
Тестування на загальні здібності здійснюється із використанням комп’ютерної техніки.



ЗАГАЛЬНА ІНСТРУКЦІЯ ДЛЯ КАНДИДАТІВ
 
Тестування на загальні здібності складається із трьох тестових блоків:
1.    Логічний – призначений для визначення логічних здібностей кандидатів. Він складається з 12 питань; максимальний час, виділений на його заповнення - 15 хвилин.
2.    Числовий - демонструє, як кандидат вміє працювати з цифрами, проводити розрахунки. Він складається з 12 питань; максимальний час, виділений на його заповнення - 16 хвилин.
3.    Вербальний - демонструє вміння кандидата працювати з текстовими документами, аналізувати їх і робити висновки. Він складається з 15 питань; максимальний час, виділений на його заповнення - 16 хвилин.
 
Для надання відповіді на кожне з питань у кожному з блоків кандидату надається від 45 до 90 секунд. Точний час, виділений на кожне з питань, демонструватиметься у верхньому правому куті монітора. Для розуміння кандидатом, скільки часу залишається у нього до завершення надання відповіді на кожне з питань, зворотний відлік буде показувати таймер.
 
Після того, як кандидат вибрав варіант відповіді, який він вважає правильним, йому необхідно перейти на наступне питання шляхом натискання відповідної кнопки в нижньому правому куті екрану.
 
Система тестування не передбачає наявності кнопки «Пропустити питання». У випадку, якщо кандидат не встиг надати відповідь протягом відведеного на питання часу і перейти до наступного питання, система автоматично переведе його на наступне питання, а поточне питання буде фіксуватися в системі як таке, що залишилось без відповіді.
 
Кандидат самостійно вирішує, з якого блоку питань (три блоки) він буде починати тестування.  Після проходження кожного тестового блоку, кандидат повинен відразу переходити до наступного, котрий залишився.
Тестові блоки, проходження яких завершено кандидатом, для більшої зручності матимуть відповідний статус «Завершено».
Після завершення всіх блоків тестування (3 блоки) кандидат повинен залишатися на місці до тих пір, поки його не запросить до столу адміністратор для демонстрації результатів (це займе всього декілька хвилин).
 
ПРАВИЛА ТЕСТУВАННЯ
Для проходження тестування кандидату необхідно мати з собою ручку, аркуш паперу і калькулятор (не в телефоні), які він зможе використовувати в процесі проходження тестів.
Кандидатам заборонено використовувати під час тестування будь-які інші допоміжні пристрої, мобільні телефони або ж інші засоби зв'язку. Кандидат, який буде помічений в процесі використання таких пристроїв, негайно знімається з процесу тестування.
 
Пробне тестування
Перед початком тестування у кожного з кандидатів буде можливість пройти пробне тестування, що складається з декількох питань по кожному з трьох блоків для розуміння принципу надання відповідей. Відповіді, отримані при пробному тестуванні, не будуть враховані при формуванні підсумкових результатів і не будуть відображені під час аналізу кінцевих результатів.
Проходження пробного тестування доступне кожному з кандидатів перед початком надання відповідей по кожному з блоків питань тестування. На проходження пробного тестування виділяється до 10-и хвилин перед початком тестування. Саме тестування не починається до тих пір, поки кандидат не натисне кнопку «Приступити до тесту».
 
Принцип роботи тестів
Дані тести є адаптивними. Це означає, що кожен наступне питання підбирається системою в залежності від того, яку відповідь на попереднє питання дав кандидат. Наприклад, якщо відповідь була вірною, система підбере наступне більш складне питання. Якщо ж, навпаки, помилкова - наступне питання, підібране системою, буде більш простим. Спільний банк питань становить 300 000 питань (по 100 000 питань у кожному з 3 (трьох) блоків).
Крім найбільш правильної відповіді даний тест включає в себе варіанти відповідей, які зараховуються системою як частково вірні. Наприклад, якщо в підсумку розрахунків в блоці Числових тестів, кандидат отримав результат «15,56», йому необхідно округлити дане значення. При округленні до «15,6» дана відповідь буде зарахована системою як повністю вірна і наступне питання, яке буде поставлене кандидату, буде найбільш складним з усіх можливих  питань , які можуть бути далі задані системою.
При округленні до «15,5», дана відповідь буде зарахована системою як частково вірна і наступне питання буде так само складнішим, ніж попереднє, але не максимально складним.
При округленні до «15» або «16» наступне питання буде підібране для кандидата на тому ж рівні, що і попереднє.
При отриманні будь-якої іншої відповіді наступне питання буде підібрано для кандидата на рівень простіше, ніж попереднє.
 
Аналіз результатів і формування підсумкових балів
Оцінка отриманих результатів є комплексним процесом, який передбачає їх аналіз лише в контексті всіх етапів тестування. Отримані бали на даному етапі тестування не можуть бути інтерпретовані як позитивні чи негативні до моменту завершення тестування усіма учасниками даного етапу. Це пов'язано з тим, що результати, які будуть отримані на поточному етапі по кожному з кандидатів, будуть порівнюватися з результатами інших кандидатів після проходження тестів кожним з них.
Початок тестування
Перед початком тестування кожен з кандидатів самостійно вибирає той комп'ютер, за яким він буде проходити тестування в аудиторії, а також у випадковому порядку витягує індивідуальне ім'я користувача та пароль для входу в систему і початку проходження тестування. До цього моменту жодна людина: ні з представників, присутніх на тестуванні, ні з числа самих кандидатів не матиме інформації про те, який пароль та ім'я користувача будуть присвоєні тому чи іншому кандидату.
Для входу в систему кандидату необхідно буде переконатися в тому, що мова, встановлена на клавіатурі - Англійська - цю інформацію можна перевірити в нижньому правому куті екрану (позначення "EN" буде вказувати на те, що мова обрана правильно). Зверніть увагу, що ім'я користувача, а також пароль, повинні бути введені точно таким же чином, як і на тому аркуші, який витягне кожен з кандидатів.
Приклад:
Ім'я користувача: ID899
Пароль: ax034PZ1
Це означає, що ім'я користувача має бути введено в систему тільки англійською мовою з використанням великих букв «I» і «D», і цифр «899» - всі ці значення повинні бути введені єдиним словом без пробілів - «ID899». А пароль містити маленькі букви англійською «a» і «х», цифри «034», великі букви «P» і «Z» і «1» - всі ці значення повинні бути введені без пробілів єдиним словом «ax034PZ1».
У випадку, якщо кандидатові не вдалося з першого разу зайти в систему, він повинен попросити про допомогу адміністратора, який знаходиться в тій аудиторії, в якій кандидат проходить тестування. У разі виникнення складнощів, пов'язаних з тим чи іншим ім'ям користувача і паролем для входу в систему, пароль та ім'я користувача для кандидата будуть негайно змінені за принципом, зазначеним вище.
Ці імена користувачів і паролі є унікальними і не можуть бути використані раніше або пізніше, ніж відведений етап тестування. У підсумковому звіті, для збереження прозорості тестування, будуть відображені дата і час входу в систему, а також дата і час завершення проходження тестування.
Інтернет-з'єднання
У випадку, якщо під час тестування з тих чи інших причин перервалось інтернет-з'єднання, кандидатам необхідно почекати на своїх місцях, поки з'єднання не буде відновлено, після чого, ввівши заново своє ім'я користувача та пароль, кандидати зможуть продовжити заповнення з того ж місця, на якому заповнення було перервано із збереженням раніше наданих відповідей і часу, що залишився.
ВАЖЛИВО ПАМ’ЯТАТИ!
Постарайтесь не відволікатись і максимально сконцентруватися на питаннях.
На проходження кожного з блоків тестів виділено обмежений час, за який кандидату необхідно надати відповіді на поставлені запитання. Час, що відводиться для відповіді на кожне запитання, розрахований з одного боку таким чином, щоб кандидат встиг ознайомитись з питанням і дати відповідь, а з іншого - так, що б у кандидата не виникла можливість спробувати знайти відповідь у зовнішніх джерелах, списати чи підглянути відповідь. У зв'язку з цим, спроби відволікатись можуть погіршити підсумковий результат кандидата за рахунок втраченого часу, або ж, він може бути видалений з процесу тестування.

          

кількість переглядів: 29825