Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
02.02.2012

Проведено координаційну нараду керівників військових правоохоронних органів та органів військового управління, що дислокуються в АР Крим

      

     30 січня 2012 року під головуванням військового прокурора ВМС України генерал-майора юстиції Сергія Няньчура у залі засідань Кримського територіального командування внутрішніх військ МВС України проведено координаційну нараду щодо стану злочинності та корупції у військових формуваннях, розташованих на Кримському півострові.
     Військовий прокурор ВМС України генерал-майор юстиції Сергій Няньчур під час інтерв’ю для засобів масової інформації відповів на запитання та оцінив стан правопорядку в силових структурах, дислокованих на півострові.
   На нараді були присутні: Військовий прокурор ВМС України генерал-майор юстиції Сергій Няньчур, Начальник Кримського територіального управління Військової служби правопорядку генерал майор Віктор Шевченко, ТВО Начальник управління військової служби контррозвідки СБУ АР Крим та м. Севастополь полковник Володимир Форманчук, тимчасово виконуючий обов’язки Командувача ВМС ЗС України віце-адмірал Юрій Іл'їн, Начальник управління Кримського територіального командування ВВ МВС України генерал-майор Микола Балан, Командир тактичної групи Повітряних сил ЗС України «Крим» генерал-майор Олег Струцінський, Начальник Кримського територіального КЕУ полковник Михайло Огородник, заступник начальника Азово-Чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України полковник Олег Хайрулін, військові прокурори гарнізонів, працівники апарату військової прокуратури ВМС України, представники силових структур та відомств.
     На засіданні обговорювались стан, динаміка та структура злочинності у військових формуваннях, дислокованих на території півострова.
     Відзначено, що унаслідок вжитих у взаємодії з правоохоронними органами заходів у 2011 році вдалося досягти зниження злочинності на 15% (з 155 до 132) тоді як протягом 2010 року спостерігався постійний ріст злочинності до 12 %.
     У динаміці та структурі окремих видів злочинів відбулися деякі позитивні зміни. Так, протягом 2011 року, в порівнянні з позаминулим роком, у підрозділах, що дислокуються в Автономній Республіці Крим і м. Севастополі, в два рази менше скоєно ухилень від військової служби (з 34 до 15), на третину поменшало загально кримінальних злочинів (з 46 до 30), в п’ять раз зменшилось кількість злочинів проти власності (з 16 до 3), в 4 рази проти державного майна (з 8 до 2).
     Водночас, в цій сфері простежуються і негативні тенденції. «Ситуація, що склалася зі злочинністю у піднаглядних військових формуваннях, потребує від командування, керівників військових правоохоронних органів вжиття скоординованих заходів щодо активізації протидії злочинності та корупції, посилення нагляду за дотриманням вимог чинного законодавства, спрямованого на боротьбу зі злочинністю, зміцнення законності та правопорядку» - зазначив військовий прокурор ВМС України генерал-майор юстиції Сергій Няньчур.
    Також на заході виступили керівники військових формувань півострова з доповідями про стан правопорядку у підлеглих підрозділах та про заходи спрямовані на зниження рівня злочинності.
      З метою подолання негативних тенденцій в стані та динаміці злочинності присутніми розроблено низку заходів, спрямованих на підвищення ефективності роботи в цьому напрямку.

Прес-служба військової прокуратури
Військово-Морських Сил України
кількість переглядів: 74517