Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
18.04.2012

Пристрасті навколо піщаного кар’єру на Харківщині вщухли

       

     Конфлікт, що виник учора, 17 квітня, між працівниками товариства з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційна фірма «Старк» та правоохоронцями, вирішено.
     Про це повідомив сьогодні, 18 квітня, на брифінгу заступник прокурора Харківської області Сергій Міронов.
   «Під час проведення оперативно-слідчих дій у кримінальній справі від 9 квітня 2012 року за фактом незаконного видобування кварцового піску на Вишнівському родовищі у Шевченківському районі місцеве населення в кількості близько 40 чоловік вчинило активний фізичний опір працівникам міліції», - розповів заступник прокурора області.
     За його словами, слідчо-оперативна група за участю працівників спецпідрозділу міліції «Грифон» за рішенням Золочівського районного суду Харківської області мала провести обшуки в офісі цього ТОВ та за місцем проживання його керівника. Не дивлячись на роз’яснення правоохоронців з цього приводу, місцеві мешканці сприйняли такі дії як спробу зупинити роботу підприємства та заблокували працівників міліції.
    «З метою припинення протиправних фізичних дій з боку місцевих мешканців один з міліціонерів двічі вистрілив угору з власної травматичної зброї. Проте це не зупинило агресивно налаштований натовп, внаслідок чого два працівники міліції отримали струс мозку та закриті черепно-мозкові травми. Після цього працівник міліції зробив постріл гумовими кулями одному з нападників у ноги», - зауважив заступник прокурора області.
    Потерпілі, як правоохоронці, так і місцеві мешканці, отримали необхідну медичну допомогу.
    Як зазначив С. Міронов, після прибуття на місце події представників прокуратури області та ГУМВС України в області, вдалося досягти консенсусу і конфлікт було вичерпано. Обшук в офісі було проведено, всі необхідні документи для проведення слідства скопійовані.
    У ході перевірки даного інциденту буде надано правову оцінку діям як місцевих мешканців, так і міліції.
    Слід зазначити, що у 2011 році ТОВ ВКФ «Старк» незаконно видобуло та реалізувало 148 тис. тонн піску другого горизонту на загальну суму понад 11 млн. грн. Згідно з чинним законодавством підприємство мало право реалізовувати пісок лише з першого та третього горизонтів. Видобутий пісок з другого горизонту після рекультивації необхідно було повертати до піщаного кар’єру.
    Завтра,19 квітня, почне роботу комісія Державної служби геології та надр України, за участю якої буде проведено ревізію фінансово-господарської діяльності зазначеної фірми.


Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 74036