Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
18.04.2012

Майже 50 мільйонів гривень заборгованості із заробітної плати відшкодовано завдяки втручанню прокурорів Дніпропетровської області

      

     Органами прокуратури Дніпропетровської області постійно здійснюється робота щодо захисту прав громадян на оплату праці. З початку поточного року у зазначеній сфері органами прокуратури області порушено 25 кримінальних справ, 22 з яких розслідувано та направлено до суду, на усунення виявлених порушень внесено 112 документів реагування, за результатами розгляду яких відшкодовано майже 50 млн. грн. заборгованої заробітної плати, до відповідальності притягнуто 18 осіб (з яких 8 осіб контролюючих органів та органів місцевого самоврядування, а 10 – службові особи підприємств боржників).
    Так, на початку квітня 2012 року прокуратурою Жовтневого району м. Дніпропетровська порушено кримінальну справу відносно керівника одного з комунальних підприємств обласного центру у безпідставній невиплаті заробітної плати (ч.1 ст.175 Кримінального кодексу України).
   Встановлено, що в період з листопада 2011 по лютий 2012 років зазначена особа, в порушення вимог чинного законодавства, маючи реальну можливість, безпідставно не виплачував заробітну плату 46 працівникам підприємства, заборгувавши їм майже півмільйона гривень. В ході досудового слідства вже відшкодовано 71 тисячу гривень.
    Слідство триває.

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 73917