Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
18.04.2012

За позовами прокурорів Хмельниччини стягнуто близько 1 млн. гривень заборгованої зарплати

    

    Органи прокуратури Хмельницької області активно вживають заходів представницького характеру, спрямованих на поновлення порушених трудових прав громадян.
   Упродовж цього року на захист прав працюючих на своєчасну та повну виплату заробітної плати прокурорами до суду пред’явлено 184 позови на суму 1 млн. 265 тис. гривень. На даний час судами задоволено 135 позовів майже на 1 млн. гривень.
    Для прикладу, прокурором Полонського району з метою погашення заборгованості на ТОВ «Понінківський картонно-паперовий комбінат» в інтересах працівників товариства до суду пред’явлено 105 заяв про видачу судових наказів щодо стягнення невиплаченої зарплатні на суму майже 700 тис. грн. Усі заяви задоволені, реально виплачено вже понад 300 тис. гривень. Такі ж позови пред’явлено цим прокурором на захист трудових прав дванадцяти працівників ЖЕКу на 98 тис. гривень.
    За інформацією начальника відділу представництва інтересів громадян та держави в судах прокуратури області А.Гаврилика, зазначені заходи прокурори вживали на погашення зарплатного боргу у Летичівському, Славутському, Старокостянтинівському, Шепетівському районах, містах Хмельницькому, Кам’янці – Подільському й Нетішині.



Прес-служба прокуратури Хмельницької області

кількість переглядів: 73963