Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
18.04.2012

За втручання органів прокуратури Кіровоградщини населенню області виплачено понад 9 мільйонів гривень заборгованої заробітної плати

    

     Стан додержання законодавства про оплату праці перебуває на особливому контролі прокуратури Кіровоградщини. З початку року прокурорами проведено низку результативних перевірок, які сприяли реальному поновленню трудових прав громадян та зменшенню заборгованості з виплати заробітної плати у порівнянні з початком року на 4.5 млн. грн.
     Органами прокуратури області у порядку реагування на виявлені порушення законодавства про оплату праці внесено 71 подання. За наслідками розгляду документів прокурорського реагування населенню виплачено понад 9 мільйонів гривень заборгованої заробітної плати.
     До дисциплінарної відповідальності за порушення термінів виплати зарплати, вимог нормативних актів щодо її індексації, компенсації частини заробітної плати у зв’язку із затримкою її виплати притягнуто 55 посадових осіб, з яких 21 спеціаліст органів влади, місцевого самоврядування та державного контролю.
     Як повідомила начальник відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури області Валентина Пахаєва, за порушення законодавства про працю в області порушено 9 кримінальних справ, 6 з них - за фактами умисної невиплати заробітної плати керівниками підприємств.
      В інтересах громадян до місцевих судів прокурорами пред’явлено 153 позови та заяви про видачу судових наказів про стягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати на суму 679 тис грн. Судами розглянуто та задоволено позовів прокурорів на суму 483 тис. грн.
      Втім, не зважаючи на вжиті заходи, згідно попередніх даних Кіровоградського обласного управління статистики, заборгованість із виплати заробітної плати в регіоні станом на 01.04.2012 становить 43,4 млн. грн. А тому органи прокуратури регіону й надалі займатимуть принципову позицію щодо додержання законодавства про працю та реагуватимуть заходами прокурорського впливу на його порушників.


Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 73914