Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
18.04.2012

Фіктивні будівельники хотіли «нагріти» державу на 600 тисяч гривень

    

     Прокуратурою Сумської області порушено кримінальну справу стосовно службових осіб одного з дочірніх підприємств будівельної компанії обласного центру за фактом заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем та службового підроблення, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, яке спричинило тяжкі наслідки, та службових осіб одного з приватних підприємств м. Суми за вчинення названих злочинів, а також фіктивного підприємництва.
    В ході слідства встановлено, що службові особи вказаних підприємств під час капітального ремонту будинку культури в смт. Липова Долина склали фіктивні акти приймання виконаних підрядних робіт та довідки про вартість виконаних робіт. Порушуючи закон, службові особи до вказаних документів внесли завідомо неправдиві дані. Зокрема, у цих актах і довідках йдеться про те, що будівельно-монтажні роботи у повному обсязі виконані згаданим приватним підприємством з м. Суми, у якого насправді з моменту заснування відсутні як наймані працівники, так і спеціальна будівельна техніка.
     Внаслідок таких протиправних дій, протягом листопада 2011 року – січня 2012 року на рахунок «підставного» підприємства було незаконно перераховано бюджетні кошти на суму майже 600 тисяч гривень за підрядні роботи, які по суті цим
підприємством не виконувалися.
     По справі проводяться першочергові слідчі дії.

Прес-служба прокуратури Сумської області

кількість переглядів: 73966