Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
18.04.2012

Інформація прокуратури Полтавської області щодо сюжету про вивіз з України громадянином Йорданії малолітньої дитини

         

     Учора на телеканалі Інтер у програмі «Подробиці» вийшов в ефір сюжет про вивіз з України громадянином Йорданії малолітньої дитини.
У зв’язку із цим прес-служба прокуратури області уповноважена повідомити, що 1 квітня 2012 року до Октябрського РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області звернулася громадянка А. із заявою, що її чоловік М. (громадянин Йорданії), з яким вона перебуває в офіційному шлюбі, забрав та не повернув їх спільну доньку, 2007 року народження.
    Дослідчою перевіркою з’ясовано, що останнім часом подружжя спільно не проживало, однак М. постійно спілкувався з донькою за згодою дружини. У кінці березня (30.03.12) зранку батько забрав доньку за згодою матері, але ввечері не повернув дитину.
     Розшуковими заходами встановлено, що чоловік заявниці та їх малолітня донька цього дня перетнули державний кордон України та вилетіли до Дубаї (ОАЕ) з аеропорту м. Харків.
     У даному випадку вирішення питання регулюється Сімейним кодексом України. Якщо мати та батько, які проживають окремо, не дійшли згоди щодо того, з ким із них буде проживати малолітня дитина, спір між ними може вирішуватися органом опіки та піклування або судом.
Октябрським райвідділом міліції 10 квітня поточного року було відмовлено в порушенні кримінальної справи за відсутністю складу злочину, передбаченого ст.146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Зазначене рішення скасоване прокуратурою Октябрського району Полтави. Працівникам органів внутрішніх справ надані вказівки щодо проведення додаткових перевірочних дій.
      Підлягають з’ясуванню обставини перетину малолітньою дитиною державного кордону, правомірність дій працівників прикордонної служби. У зв’язку із цим матеріали перевірки найближчим часом будуть направлені до прокуратури Харківської області.

Прес-служба прокуратури Полтавської області
кількість переглядів: 74037