Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
19.04.2012

Прокуратурою Житомирщини проведено перевірку інформації, оприлюдненої у ЗМІ

про причетність працівників міліції до спричинення громадянину тілесних ушкоджень

     В ефірі телеканалу «ICTV» у програмі «Надзвичайні новини» вийшов сюжет про ймовірну, на думку рідних, причетність працівників Житомирського райвідділу УМВС України у Житомирській області до спричинення громадянину тілесних ушкоджень, що призвели до його смерті.
     Проведеною прокуратурою перевіркою не встановлено у діях співробітників Житомирського райвідділу УМВС України у Житомирській області складу злочину, передбаченого ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу України.
    Натомість встановлено, що за день до приходу у райвідділ міліції для надання показів у справі про крадіжку, потерпілий побився із своїм приятелем (обоє перебували у нетверезому стані), який завдав йому удари по голові. Унаслідок цього він отримав закриту черепно-мозкову травму, яка невдовзі стала причиною його смерті.
    За фактом заподіяння тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого, Житомирським РВ УМВС в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Досудове слідство по кримінальній справі закінчено, обвинувачений визнав себе винним у скоєнні злочину.
    Справу передано до суду для розгляду по суті.
Про проведену прокурорську перевірку повідомлено рідних потерпілого, які погодилися з її результатами.

 Прес-служба прокуратури Житомирської області

кількість переглядів: 73941