Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
19.04.2012

9 керівників підприємств Київщини, які не виплатили 4,2 млн грн заробітної плати, притягнуті до кримінальної відповідальності

      

      Протягом І кварталу 2012 року слідчими органів прокуратури Київської області порушено 7 кримінальних справ за виявленими фактами невиплати заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат – це ст. 175 КК України. Ще 10 справ було порушено за фактами грубого порушення законодавства про працю – ст. 172 КК України – та 4 справи – за фактами грубого порушення законодавства про працю, поєднаного з порушенням правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою – ст.ст 172, 272 КК України.
     За результатами досудового слідства до суду за невиплату заробітної плати направлено 10 справ щодо 10 осіб, із них 9 справ із обвинувальним висновком та 1 справу для звільнення від кримінальної відповідальності. Ще 10 справ щодо 10 осіб направлені до суду за грубе порушення законодавства про працю. У цю кількість увійшли також справи, порушені у попередній період.
     Загальна сума встановлених збитків за ст. 175 КК України, тобто сума невиплаченої заробітної плати працівникам, склала 4,2 млн.грн., з них під час досудового слідства особами-порушниками відшкодовано - майже 1,8 млн. грн.
     Загальна суму встановлених збитків за ст. 172 КК України, тобто грубе порушення законодавства про працю, склала 26,2 тис.грн., з них під час розслідування було відшкодовано – 12,8 тис.грн.
      В усіх випадках прокуратура вносила подання про усунення причин і умов, що сприяли вчиненню злочинів. 
 
Прес-служба прокуратури Київської області

кількість переглядів: 73951