Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
19.04.2012

За результатами перевірки прокуратура Кременчука порушила 4 кримінальні справи у бюджетній сфері

       

     Прокуратура Кременчука перевірила виконком Кременчуцької міської ради щодо додержання його посадовими особами вимог Бюджетного Кодексу України», Закону України «Про здійснення державних закупівель» під час проведення процедури закупівлі робіт із капітального ремонту житлових будинків за бюджетні кошти, в тому числі виділених на виконання регіональної Програми «Капітального ремонту та реконструкції системи опалення будинків».
      За результатами перевірок встановлено перевищення службових повноважень посадовцями одного з управлінь виконкому. Вони незаконно перерахували бюджетні кошти з міського бюджету трьом господарюючим суб’єктам (двом товариствам та приватному підприємству), які виконали капітальний ремонт житлового фонду міста та ремонт системи центрального опалення будинків у неповному обсязі. Крім того, встановлений факт службової недбалості під час виконання договору про закупівлю робіт за бюджетні кошти по проведенню реконструкції (утеплення) житлових будинків керівником ще одного приватного підприємства (фірма «В»).
     Кримінально-карними діями посадовців органу місцевого самоврядування та керівника фірма «В» територіальній громаді завдано збитків на загальну суму понад 310 тис. грн. Тож за результатами проведених перевірок прокурор Кременчука порушив 4 кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ч. ч. 1, 2 ст. ст. 364, 367 КК України. Одна справа закінчена розслідуванням та направлена до суду для розгляду по суті. В інших досудове слідство триває.

Прес-служба прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 73999