Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
20.04.2012

У Львові заступник Генерального прокурора України Михайло Гаврилюк провів науково-практичний семінар

    

     Генеральною прокуратурою України 19 квітня на базі прокуратури Львівської області проведено науково-практичний семінар з метою підвищення ефективності здійснення органами прокуратури конституційної функції представництва інтересів громадянина та держави в суді.
    Участь у ньому взяли представники апарату Генеральної прокуратури України, прокурори областей та керівники галузевих підрозділів прокуратур.
    «Прерогатива прокурорів – відстоювати інтереси громадян та держави в судах, брати на контроль справді масштабні, значущі справи. Органи прокуратури на місцях зобов’язані глибше перейматися тими актуальними проблемами, які виникають у підконтрольному їм місті, районі, області та забезпечити ефективну представницьку діяльність», - відкриваючи семінар, наголосив Михайло Гаврилюк, заступник Генерального прокурора України.
   Відтак учасники науково-практичного семінару обмінялися досвідом, практичними напрацюваннями щодо представницької діяльності у судах, поділилися цікавими прикладами проведеної роботи на цьому напрямку.
Окрім того, обговорили низку проблемних питань щодо організації роботи прокурорів та розглянули методики, спрямовані на посилення представницької діяльності органів прокуратури, перш за все, у сфері земельних відносин, відстоювання прав громадян та інтересів держави при відшкодуванні збитків, завданих злочинами.
   «Запорука успішної роботи прокурора на зазначеній ділянці роботи – глибокі юридичні знання, своєчасне їх практичне застосування та найголовніше, принципова, законна позиція у суді»,- відзначив Олег Валендюк заступник начальника Головного управління представництва в суді, захисту інтересів громадян та держави при виконанні судових рішень – начальник управління представництва інтересів громадян і держави у Верховному Суді України та вищих спеціалізованих судах Генеральної прокуратури України.


Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 74079