Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
23.04.2012

Органи прокуратури Сумщини притягують до відповідальності керівників підприємств, які не виплачують зарплатню своїм працівникам

    

     Органи прокуратури Сумщини порушили кримінальну справу за фактом грубого порушення законодавства про працю службовими особами КП ШКЗ «Зірка» за ознаками злочину, передбаченого ч.ч. 1, 2 ст. 172 Кримінального Кодексу України.
    В ході перевірки Шосткинською міжрайонною прокуратурою було встановлено, що службові особи згаданого підприємства упродовж вересня-грудня 2011 року та січня 2012 року, грубо порушуючи вимоги ст. 43 Конституції України, ст.ст. 97, 115, 116 КЗпП України та ст. 24 Закону України «Про оплату праці», діючи умисно, при звільненні 85 працівників, в тому числі матерів, які мають дітей віком до 14 років, не провели з ними повного розрахунку виплат із заробітної плати та інших платежів, які необхідно виплачувати в день звільнення, на загальну суму понад 1 мільйон гривень, хоча слідством встановлено, що службові особи підприємства мали реальну можливість вчасно це зробити. По справі проводяться першочергові слідчі дії.

Прес-служба прокуратури Сумської області

кількість переглядів: 74037