Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
02.10.2007

Прокуратура Кіровоградської області запобігає легалізації доходів одержаних злочинним шляхом

     Органи прокуратури Кіровоградської області першочергові зусилля спрямовують на захист бюджетної системи держави. Одним із найважливіших напрямів цієї діяльності є запобігання та протидія легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом. Викорінення вказаного незаконного способу збагачення позитивно впливає на наповнювання бюджетів та, як наслідок, виконання в подальшому державних соціальних гарантій.
     Прокурором Світловодського району скеровано до суду кримінальну справу, порушену стосовно директора одного з суб’єктів господарювання, який, зловживаючи службовим становищем, уклав з банківською установою кредитні договори на загальну суму 350 тисяч гривень, надавши під заставу майно, якого фактично на підприємстві не існувало.
     Більшість суб’єктів господарювання, що надають послуги з організації азартних ігор, здійснюють свою діяльність за відсутності дозвільної документації, нерідко поза межами будівель або приміщень, з самовільним зайняттям земельних ділянок для розміщення гральних автоматів, поблизу навчальних закладів тощо. 
     Всього за результатами перевірок у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, органами прокуратури Кіровоградської області поточного року порушено 10 кримінальних справ, 7 направлено до суду; внесено 109 документів реагування (32 подання, 46 приписів, 2 протести, порушено 18 проваджень про адміністративні правопорушення та 11 дисциплінарних проваджень).
     Вказане питання було обговорено на засіданні колегії прокуратури області.


Прес-служба Генеральної прокуратури України

кількість переглядів: 76840