Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
14.06.2012

Прокуратура Хмельниччини виявила, що дітей пільгових категорій обділяли путівками в престижні оздоровчі заклади

       

     Прокуратурою Хмельницької області проведені перевірки додержання органами виконавчої влади та місцевого самоврядування законодавства щодо оздоровлення та відпочинку дітей. Встановлено, що право на оздоровлення неповнолітніх, котрі потребують особливої соціальної уваги й підтримки, забезпечується неналежно. Найбільше порушень виявлено при направленні таких дітей до відомих дитячих центрів «Артек» та «Молода гвардія».
     Зокрема, через те, що службові особи управління у справах сім’ї, молоді та спорту Хмельницької облдержадміністрації та відповідних відділів райдержадміністрацій і міськвиконкомів досі не сформували базу даних дітей пільгових категорій, які потребують оздоровлення та відпочинку в МДЦ «Артек» та УДЦ «Молода гвардія», із року в рік за бюджетні кошти туди потрапляють одні й ті ж діти.. Наприклад, два роки поспіль безоплатні путівки до «Артеку» і «Молодої гвардії» отримують одні й ті самі діти з м.Хмельницького, Старокостянтинівського, Ізяславського, Красилівського, Хмельницького та Старосинявського районів.
      Не зважаючи на те, що у Дунаєвецькому районі проживає 286 дітей-інвалідів, за два роки пільговим оздоровленням у згаданих дитячих центрах забезпечено лише п’ятеро. Причому один з них оздоровлюється там щороку. На Старосинявщині проживає 47 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 98 дітей-інвалідів, 13 дітей, постраждалих від Чорнобильської катастрофи. Але їм путівки до міжнародних дитячих центрів не пропонують, бо таку прерогативу чомусь надають лише дітям, котрі перебувають на диспансерному обліку в лікувально-профілактичних закладах. У м. Хмельницькому при розподілі пільгових путівок до МДЦ «Артек» та УДЦ «Молода гвардія» перевага надається тільки обдарованим дітям. В окремих випадках путівки на оздоровлення за рахунок держбюджету отримували ті, хто не мав на це права.
     На усунення виявлених порушень та притягнення винних осіб до відповідальності прокуратурою Хмельницької області в облдержадміністрацію внесено подання, яке перебуває на розгляді. А загалом за наслідками перевірок, проведених впродовж цьогорічного травня органами прокуратури області у сфері оздоровлення й дозвілля дітей, внесено півтора десятка документів реагування, до відповідальності притягнуто 12 посадовців.


Прес-служба прокуратури Хмельницької області
кількість переглядів: 73998