Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
15.06.2012

У прокуратурі Житомирської області обговорили стан протидії корупції

   

     Сьогодні, 15 червня, прокурор Житомирської області Ігор Проценко провів координаційну нараду керівників правоохоронних органів, на якій обговорено стан виконання спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» та прокурорського нагляду з цих питань за 5 місяців 2012 року.
    У вступному слові Ігор Проценко зауважив, що з часу прийняття нового антикорупційного закону у цілому відповідальність за правопорушення дещо посилено. Однак очікуваної активізації протистояння корупційним проявам у діяльності правоохоронних органів області не відбулося. Прокурор області критично оцінив результати проведеної роботи усіх правоохоронних органів, які, на його думку, на сьогодні ще не в змозі впливати на стан законності в області. З детальним аналізом форм і методів реалізації антикорупційного законодавства, які застосовують у практичній діяльності спеціально уповноважені суб’єкти, виступив заступник прокурора області Владислав Фінік. Він, зокрема, повідомив, що невідкладного поліпшення потребує боротьба з хабарництвом у сфері оподаткування, органах влади і управління, судовій гілці влади, а також щодо службовців, які обіймають відповідальне і особливо-відповідальне становище.

    Підсумовуючи роботу координаційної наради, прокурор області Ігор Проценко наголосив, що сьогодні поставлено конкретні вимоги – кардинально посилити протидію корупції. А для цього необхідно працювати не на кількість складених протоколів про корупційні діяння чи порушених кримінальних справ, а суттєво підвищити якість роботи. Саме якісний показник здатен змінити реальну ситуацію у державі, і, відповідно, суспільну думку про роботу правоохоронних органів. У роботі координаційної наради взяли участь і виступили начальник управління СБУ в області Олександр Наумов, начальник УМВС України в області Олександр Просолов, нчальник УБОЗу в області Ігор Заєць, прокурори міст та районів.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

кількість переглядів: 74119