Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
18.06.2012

Прокуратурою Луганської області закінчено досудове слідство у кримінальній справі за фактом аварії на шахті "Краснокутська"

                                 

       Прокуратурою Луганської області закінчено досудове слідство у кримінальній справі за фактом аварії 04.08.2011 року на шахті «Краснокутська» ДП «Донбасантрацит».
       Внаслідок цієї аварії загинув 1 гірник, а 22 отримали тілесні ушкодження.
     Не дивлячись на складність цієї справи, наявність корпоративної протидії з боку колишнього керівництва шахти, внаслідок вірно спланованих слідчих дій, слідству вдалося довести вину не тільки рядових працівників, що допустили порушення правил охорони праці, але і їх керівництва.
   Так, до кримінальної відповідальності притягнуто механіка видобувної дільниці №2, який допустив використання магнітного пускача, що мав пошкодження пожежно- та вибухозахисту.
     Також, притягнуто у якості обвинуваченого гірничого майстра гірничо-підготовчої дільниці, який не забезпечив безперервну роботу вентилятору місцевого провітрювання, та не провів заходи по безпечному розгазуванню.
     До кримінальної відповідальності притягнуті начальники гірничо-підготовчої дільниці та начальник дільниці вентиляції та техніки безпеки, які знаючи про порушення безперервної роботи вентилятору місцевого провітрювання, без проведення безпечного розгазування, не забезпечивши контроль за газовою обстановкою, спрямували в загазовану виробку робітників дільниці.
    Обвинувачення пред’явлено за ч.2 ст.273 (Порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або в вибухонебезпечних цехах)КК України, що передбачає відповідальність до 10 років позбавлення волі.
      На цей час всі обвинувачені усунуті від керування роботою підлеглих.
Забезпечена виплата Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві витрат, пов’язаних із лікуванням постраждалих, та страхових виплат, що передбачені діючим законодавством.


Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 73894