Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
19.06.2012

У прокуратурі Житомирської області обговорили стан законності під час притягнення до адміністративної відповідальності громадян

                                         

       У прокуратурі Житомирської області під головуванням прокурора області Ігоря Проценка відбулося розширене засідання колегії, на якому розглянули стан додержання конституційних прав громадян при притягненні їх до адміністративної відповідальності органами контролю та правозахисної діяльності органів прокуратури області з цих питань.
У роботі колегії взяли участь і виступили в. о. голови облдержадміністрації Микола Олещенко, прокурори міст, районів та прирівняних до них прокуратур, керівники управлінь, інспекцій та інших контролюючих органів.

     Відкриваючи роботу колегії, прокурор області у вступному слові сказав, що винесене на обговорення питання є актуальним і важливим, адже наразі спостерігається сумна статистика: щороку кожний восьмий мешканець області вчиняє адміністративне правопорушення та піддається адміністративному покаранню. Правозахисна діяльність прокуратури у сфері нагляду за додержанням компетентними органами законів про адміністративні правопорушення, спрямована на захист загальнодержавних, загальносуспільних інтересів і є складовою частиною роботи, спрямованої на профілактику злочинності.

     Із детальним аналізом стану додержання конституційних прав громадян при притягненні їх до адміністративної відповідальності органами контролю та правозахисної діяльності органів прокуратури області з цих питань виступив перший заступник прокурора області Анатолій Чумаченко. Він зауважив, що щороку органи прокуратури виявляють чисельні порушення конституційних прав і свобод громадян. Зокрема, минулого року прокурорами порушено 12 кримінальних справ, внесено понад 300 документів реагування, поновлено права майже тисячі громадян. Покарано майже 650 посадовців, третина з яких – працівники органів державного контролю. Поточного року вже порушено 3 кримінальні справи, внесено 130 подань, задоволено 253 протести, до відповідальності притягнуто 280 посадових осіб.

     Підсумовуючи роботу колегії, прокурор області зауважив, що органи прокуратури зобов’язані посилити нагляд за додержанням законодавства про адміністративні правопорушення відповідними органами. Однак лише одними заходами прокурорського впливу подолати ці проблеми неможливо. Правоохоронні органи мають спільно створити ефективний механізм реагування на адміністративні правопорушення. На колегії прийнято рішення, в якому розроблено заходи задля усунення недоліків з даного питання.


 Прес-служба прокуратури Житомирської області

кількість переглядів: 73892