Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
19.06.2012

Начальник відділу райдержадміністрації та голова сільради опинились на лаві підсудних за шахрайство та хабарництво

     

     31 травня 2012 року прокуратурою Дніпропетровської області направлено до суду кримінальну справу за обвинуваченням начальника одного з відділів Новомосковської райдержадміністрації у шахрайстві, зловживанні службовим становищем, підбурюванні до давання хабара службовій особі (ч.4 ст.190, ч.2 ст.364, ч.4 ст.27 – ч.4 ст.369 Кримінального кодексу України) та голови однієї з сільських рад району у одержанні хабара (ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України).
     Досудовим слідством встановлено, що у березні поточного року до начальника відділу РДА звернувся представник товариства з обмеженою відповідальністю з бажанням орендувати ставок, який перебуває на території однієї з сільрад району з метою вилучення з нього металобрухту і танку часів другої світової війни, що імовірно там знаходяться.
     Чиновник пояснив, що оренда ставка заборонена законодавством, проте можливо скласти договір на виконання ТОВ очисних робіт, які б дозволили дістати весь металобрухт. Крім того, шляхом обману та зловживання довірою переконав представника, що зможе погодити і підписати зазначений договір у першого заступника РДА, за що має дати йому хабар у сумі 50 тисяч доларів США. Гроші, за словами начальника відділу, він передасть власноручно. Жадані гроші начальник відділу отримав 03 квітня після чого і був затриманий правоохоронцями.
     Того ж дня, у своєму робочому кабінеті затримано і голову сільради (на території якої знаходиться ставок), який за сприяння у виконанні робіт з вилучення металобрухту одержав від представника ТОВ хабар у сумі 5 тисяч доларів США.
     Наразі обидва обвинувачені перебувають у слідчому ізоляторі. За скоєні злочини начальнику відділу РДА загрожує до дванадцяти, а голові сільради – до десяти років позбавлення волі.



Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

кількість переглядів: 74043