Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
20.06.2012

На Полтавщині службові особи товариства спричинили збитки державі на суму 1,35 млн грн

                                   

     Службові особи одного з товариств Семенівського району, що не було сільськогосподарським товаровиробником, упродовж 2010-2011 років незаконно отримували пільги з оподаткування.
     Як встановлено прокурорською перевіркою, щоб легалізувати статус сільськогосподарського товаровиробника, службові особи товариства уклали з громадянами договори оренди великої рогатої худоби та підписали акти приймання-передачі ВРХ на баланс товариства. Однак фактично зазначена у договорах оренди худоба на баланс підприємства не передавалась, а залишилась у розпорядженні і на утриманні громадян. Тим часом товариство, не маючі ні своїх, ні орендованих потужностей для виробництва та без проведення відповідної атестації виробництва, закуповувало молоко у населення і реалізовувало його суб’єктам господарювання, як власно вироблену продукцію. А від коштів, отриманих за реалізацію, відраховувало по 20% на свій спеціальний рахунок. Внаслідок таких дій на спеціальний рахунок ТОВ незаконно надійшло 1,35 млн грн, що призвело до несплати цих грошей до державного бюджету.
     За наслідками проведеної перевірки за даним фактом щодо службових осіб ТОВ заступником прокурора області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Прес-служба прокуратури Полтавської області
кількість переглядів: 73882