Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
20.06.2012

У прокуратурі Житомирської області проаналізовано стан додержання вимог бюджетного законодавства

                            

     На засіданні колегії прокуратури Житомирської області, яке відбулося 15 червня, обговорено стан додержання вимог бюджетного законодавства та правозахисної діяльності у цій сфері органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, розпорядниками і одержувачами бюджетних коштів.
    Прокурор області Ігор Проценко, який головував на засіданні, у вступному слові зауважив, що від цільового, навіть заощадливого використання бюджетних коштів залежить стабільність економіки та поліпшення добробуту громадян. Тому Генеральним прокурором України захист інтересів держави від неправомірних посягань у бюджетній сфері визначено одним із пріоритетів у роботі органів прокуратури.
     За втручання прокуратури лише у поточному році порушено 8 кримінальних справ за фактами зловживання бюджетними коштами, до відповідальності притягнуто 40 посадових осіб органів державної влади та самоврядування, до бюджету відшкодовано понад 2 млн грн.
      Із детальним аналізом стану дотримання бюджетного законодавства виступив перший заступник прокурора області Анатолій Чумаченко, який зазначив, що найбільш привабливою сферою для зловживань залишається будівництво.
     Наприклад, вартість виконаних робіт з реконструкції та будівництва мережі водопостачання та водовідведення м. Баранівки завищено на загальну суму понад 140 тис. грн. Після порушення прокуратурою області кримінальної справи стосовно керівника приватного підприємства, яке виконувало роботи, збитки відшкодовано.
    На усунення порушень при проведенні процедур конкурсних торгів, прокурорами у поточному році внесено 32 подання, до відповідальності притягнуто 16 посадових осіб державних органів та органів місцевого самоврядування, з них 2 посадові особи органів контролю.
    Прокурорські перевірки засвідчили, що органи, на які покладено функція контролю за використанням бюджетних коштів, не завжди належним чином виконують свої обов’язки. За результатами перевірок до відповідальності притягнуто 10 посадових осіб контролюючих органів.
    Прокурор області Ігор Проценко, підсумовуючи роботу колегії, наголосив на необхідності суттєвої активізації правозахисної діяльності органів прокуратури у сфері дотримання бюджетного законодавства.

Прес-служба прокуратури Житомирської області
кількість переглядів: 73958