Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
20.06.2012

Прокуратура Сумщини посилює правозахисну діяльність у сфері земельних відносин

     

     При здійсненні цієї роботи прокурори особливу увагу приділяють захисту та охороні земель лісового, водного фонду, земель сільськогосподарського призначення, додержанню антикорупційного законодавства при вирішенні земельних правовідносин, зменшенню податкової заборгованості до зведеного бюджету зі сплати за землю та іншим актуальним питанням. Під час перевірок виявлялись факти незаконного вилучення земель лісового фонду, лобіювання інтересів службовими особами при наданні земельних ділянок родичам і на підставних осіб тощо.
     Тільки за останні два місяці поточного року порушено низку кримінальних справ стосовно службовців органів виконавчої влади та місцевого самоврядування за вчинення злочинних дій у цій сфері. Прокурором Сумського району порушено кримінальну справу стосовно службових осіб відділу Держкомзему у цьому районі, які погодили проекти відведення земельних ділянок на території Червоненської сільської ради, внаслідок чого ряду громадян незаконно видано державні акти на право власності на землі для ведення садівництва загальною площею понад 1 гектар, у той час як це землі лісового фонду і знаходяться в користуванні КП «Сумський агролісгосп».
     Роменською міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу стосовно посадовця однієї з сільських рад, який підробив ряд рішень органу самоврядування про передачу громадянам у приватну власність земельних ділянок загальною площею 2,3 гектара для сільськогосподарського використання та забудови.
     Прокурором Ямпільського району порушено кримінальну справу стосовно керівника районного відділу СРФ «Центр державного земельного кадастру», який привласнив понад 100 тисяч гривень, отриманих від громадян за проведені інженерно-геодезичні роботи.
      А всього за результатами проведених протягом поточного року перевірок на цьому напрямку порушено 8 кримінальних справ, внесено понад 150 документів реагування, за наслідками розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто майже 40 посадових осіб, у тому числі органів державного контролю, реально повернуто державі понад 1200 гектарів земель.

Прес-служба прокуратури Сумської області 

кількість переглядів: 74042