Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
06.08.2012

З початку року органами прокуратури Миколаївської області до суду було спрямовано 30 кримінальних справ у сфері запобігання корупції

    

     Прокурором Ленінського району м. Миколаєва відносно інспектора ДПС, в березні цього року, складено протокол про вчинення адміністративного корупційного правопорушення, передбаченого ст. 172-2 КУпАП (порушення особою встановлених законом обмежень щодо використання службових повноважень та пов’язаних з цим можливостей з одержанням за це неправомірної вигоди ).
     У ході перевірки з’ясовано, що правоохоронець отримав незаконну вигоду від водія таксі за звільнення останнього від адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху України.
     Протокол було направлено до суду для розгляду по суті.
     Постановою суду справу про адміністративне корупційне правопорушення відносно правопорушника було закрито у зв’язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення.
     Прокурором на постанову суду до апеляційного суду Миколаївської області був принесений протест.
     В результаті розгляду протесту прокурора, постановою апеляційного суду області постанову районного суду скасовано, у справі прийнято нову постанову, згідно якої працівника міліції притягнуто до відповідальності за вчинення адміністративного корупційного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 850 грн.
     У квітні поточного року прокурором Жовтневого району складено протокол про вчинення адміністративного корупційного правопорушення стосовно правоохоронця одного із райвідділів міліції Миколаївської області.
     Встановлено, що міліціонер отримав незаконну вигоду від приватного підприємця за списання останньому мисливської рушниці, яка підлягала знищенню.
     Рішенням Ленінського районного суду м. Миколаєва вказану особу визнано винним у скоєні адміністративного правопорушення і притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в розмірі 850 грн.
     На даний час обидва працівника міліції звільнені з органів внутрішніх справ України.
    Як зазначив старший прокурор відділу нагляду за виконанням законодавства у сфері запобігання та протидії корупції та до судовим слідством прокуратури Миколаївської області Андрій Кременцов: „З початку року органами прокуратури області до суду було спрямовано 30 кримінальних справ у сфері запобігання корупції, складено 18 протоколів про вчинення адміністративних корупційних правопорушень.”


Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 73919