Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
06.08.2012

На Харківщині прокуратура захистила підприємця від безпідставної перевірки

    

     Прокуратурою Кегичівського району Харківської області зупинено безпідставну перевірку підприємця, господаря магазину.
На «гарячу лінію» для підприємців, 2 серпня надійшла інформація, щодо неправомірних дій співробітників райвідділу ГУ МВС України в Харківській області.
      В ході перевірки встановлено, що оперуповноважений сектора Державної служби боротьби з економічною злочинністю та помічник дільничного інспектора міліції зайшли у магазин до підприємця, заявивши, що проводиться перевірка і попросили пред’явити документи на право займатись підприємницькою діяльністю.
     В свою чергу бізнесмен зажадав від правоохоронців папери, на підставі яких проводиться перевірка. Не отримавши відповіді, власник магазину повідомив міліціонерів, що буде скаржитись до прокуратури. На співробітників правоохоронних органів це подіяло і вони залишили магазин.
     Надаючи пояснення в прокуратурі, міліціонери підтвердили, що виїхали на перевірку об’єкту без попереднього узгодження з керівництвом МВС.
     За порушення вимог чинного законодавства під час проведення перевірок суб’єктів господарювання, прокуратурою району порушено дисциплінарне провадження стосовно двох вищезазначених працівників МВС.


Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 73916