Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
08.08.2012

За прискорення отримання документу якості товару представниця державної установи забажала 1 тис. дол. США

    

     19 червня поточного року завідуюча лабораторії Дніпропетровського обласного державного проектно-технологічний центру охорони родючості грунтів і якості продукції отримала хабарі від менеджера ТОВ за прискорення отримання документу якості товару.
     Прокуратурою Індустріального району 19.06.2012 р. порушено кримінальну справу за фактом одержання хабара, за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою хабара та одержання хабара повторно).
      Грошову «винагороду» завідуюча мала отримати від менеджера ТОВ за прискорення видачі позитивного протоколу «Дослідження якості сільськогосподарської продукції та сировини» волоського горіху для експорту до Іспанії та Кіпру. Встановлено два епізоди хабарництва, загальна сума хабарів - 1 тис. дол. США.
    Зустріч з менеджером та отримання хабара зафіксовано в кабінеті завідуючої. Після отримання вдруге хабаря завідуючу було затримано в її кабінеті представниками прокуратури та міліції.
     Санкцією вказаної статті Кримінального кодексу України передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
     Досудове слідство по справі закінчено. Справу передано до суду 6 серпня.


Прес-служба прокуратури міста Дніпропетровська

кількість переглядів: 73831