Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
08.08.2012

Органами прокуратури Черкащини виявлені порушення прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на житло

   

      Органами прокуратури Черкаської області проведені перевірки стану виконання вимог Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» та Указу Президента України від 05.05.2008 року «Про заходи щодо забезпечення захисту прав і законних інтересів дітей» щодо додержання прав та інтересів дітей соціально незахищеної категорії на житло.
     Встановлено, що служби у справах дітей ігнорують вимоги вказаного законодавства, а саме, з 2591 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебували на обліку, по 69 статусним дітям не прийняті рішення про закріплення за ними житла чи майна, а щодо 11 не визначено відповідальних осіб за їх збереження.
      На обліку для позачергового забезпечення житлом перебуває 378 дітей, близько 50 з яких залишилися поза обліком осіб, які потребують поліпшення житлових умов (Канівський, Черкаський, Жашківський, Шполянський, Кам’янський, Уманський райони та місто Черкаси).
      Окрім того, не вжито заходів для розвитку соціального житла для дітей зазначеної категорії, не здійснено реконструкцію гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що розташований у місті Сміла, кошти на який з обласного бюджету було виділено в 2012 році.
      За результатами проведених перевірок органами прокуратури області внесено 45 документів реагування, до відповідальності притягнуто 15 посадових осіб, відшкодовано 5 000 грн.


Прес-служба прокуратури Черкаської області

кількість переглядів: 73832