Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
09.08.2012

В інтересах неповнолітньої дитини прокуратурою Херсонської області заявлено цивільний позов

  

     8 серпня прокуратурою Дніпровського району м. Херсона заявлено цивільний позов в інтересах неповнолітньої дитини, яку позбавлено місця проживання, про визнання протоколу публічних торгів недійсним правочином.
     До прокуратури району звернувся батько дитини з відповідною заявою. Проведено правозахисну перевірку, якою виявлено наступні факти.
     У 2006 році між заявником та одним з комерційних банків було укладено кредитний договір на суму майже 40 тис. доларів США. На його підставі якого також укладено договір іпотеки, відповідно до якого громадянин передав у заставу банку свій житловий будинок по вул. Промисловій у м. Херсоні. У 2007 році за виконавчим написом нотаріуса Херсонського міського нотаріального округу державним виконавцем описано та заарештовано будинок та земельну ділянку.
     Згодом відбувся аукціон по реалізації арештованого майна, за результатами якого воно було реалізоване іншій особі.
     Під час перевірки з’ясовано, що торги проведено з порушеннями законодавства.
     Власник майна не був належним чином проінформований про час та місце проведення торгів, та не зміг прийняти в них участь. Відповідно він не зміг захистити своє право та права своїх дітей на житло. Недотримання законодавства в частині належного повідомлення про аукціон призвело до фальсифікації, оскільки на торгах приймав участь лише один покупець.
     У 2010 році рішенням Апеляційного суду Херсонської області визнано недійсним договір іпотеки, укладений на жилий будинок та земельну ділянку, так як на момент укладення договору іпотеки у вказаному будинку проживала малолітня дитина.
     Таким чином торги було проведено з грубими порушенням вимог діючого законодавства.
     На даний час цивільний позов направлено до суду.



Прес-служба прокуратури Херсонської області

кількість переглядів: 73921