Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
09.08.2012

Прокуратура Львівської області оскаржила у касаційному порядку зам’який вирок начальнику Контрольно-ревізійного відділу

   

     Вироком районного суду колишнього начальника Контрольно-ревізійного відділу одного з районів Львівської області визнано винною у вимаганні та одержанні хабара на суму 2 тис дол США.
      Вказані кошти посадова особа вимагала від керівників одного з приватних підприємств за прийняття актів виконаних робіт, якими відшкодовувалась частина збитків, завданих вказаним підприємством, органу місцевого самоврядування. Водночас, згідно із законодавством та повноваженнями держслужбовець не мала права відмовити у прийнятті вказаних, належно завірених документів.
      Відтак останню засуджено на 2 роки та 9 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати службові посади в органах державної контрольно-ревізійної служби України строком на 2 роки, з конфіскацією половини її майна.
      Внесену апеляцію державного обвинувача на вказаний вирок, який є більш м’яким, ніж передбачено законодавством, не задоволено. Водночас, за апеляцією захисника покарання пом’якшено до 2 років позбавлення волі.
      Враховуючи тяжкість злочину та невизнання засудженою вини, органами прокуратури рішення судів першої та апеляційної інстанції оскаржено в касаційному порядку.
      Згідно з ч.2 ст.368 КК України, за вчинені державним службовцем вказані протиправні дії караються позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю до 3 років та з конфіскацією майна.


Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 73891