Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

Сайти

обласних

прокуратур

 
09.08.2012

Прокуратурою Миколаївської області проводиться перевірка за фактом забруднення навколишнього природного середовища

    

     Миколаївською міжрайонною прокуратурою з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері проводиться перевірка за фактом забруднення навколишнього природного середовища у зв’язку із затопленням колишнього судна „Василий Шукшин”.
5 серпня в акваторії ріки Інгул, біля території 2-ї надстроїчної набережної правого берегу ДП «Суднобудівний завод ім. 61 комунара» в межах міста Миколаєва, відбулося затоплення колишнього судна «Василий Шукшин», на борту якого зберігалися паливно-мастильні матеріали, які витекли у річку Інгул та утворили на її поверхні плями загальною площею 35000 кв.м., заподіявши природному середовищу 83 696 тисяч гривень збитків.
     Як зазначив заступник Миколаївського міжрайонного прокурора з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері Євген Середа: „Також, спільно з фахівцями Державної екологічної інспекції був зафіксований факт наявності нафтопродуктів і на узбережжі річки Інгул, вздовж урізу води міського пляжу «Стрілка», довжиною понад 800 м. та середньою шириною 1 м. Відібрані зразки води та ґрунту, на ділянках якого спостерігалася наявність нафтопродуктів. За даним фактом Миколаївська міжрайонна прокуратура з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері проводить перевірку”.


Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 73946